Home

Login

Hoofdmenu

Sleutelconcepten

Workflows

Filmpjes & videos

SAPG verliest en wint PDF Afdrukken E-mail
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 11 december 2009 16:29
Vandaag zijn uitspraken van de Raad van State bekend gemaakt inzake beroepen die wij (SAPG) tegen de Provincie Noord Holland hadden aangespannen.

De eerste (put Huizen) hebben wij verloren en voorzien wij binnenkort de aanvang van de stortwerkzaamheden aldaar.

Wat de tweede uitspraak (Put in gebied van Naarden) betreft hebben wij wel succes gehad en is de vergunning vernietigd. De reden is dat er onvoldoende onderzoek naar de cumulatieve effecten is geweest.

Voor meer informatie zie ook de website van de Community Naarderwoonbos

 

Baggerstort in zandwinput Gooimeer gaat door.

De Raad van State heeft bepaald dat het storten van baggerspecies in een voormalige zandwinput in het Gooimeer bij Huizen mag doorgaan.
Tegelijkertijd heeft de Raad van State in een andere uitspraak bepaald dat het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een nieuw besluit moet nemen over de baggerstort in de voormalige zandwinput in het Gooimeer bij Naarden.

Vergunningen
De Raad van State vindt dat het provinciebestuur bij de vergunning voor de baggerstort in het Gooimeer bij Naarden onderzoek had moeten doen naar de gevolgen voor het natuurgebied, die deze baggerstort in combinatie met de stort op een andere locatie zou kunnen veroorzaken.

De baggerstort bij Huizen mag wel doorgaan omdat er op dat moment nog geen andere vergunningen voor het storten van bagger waren verleend. De Stichting Antislib Platform Gooimeer (SAPG) had tegen beide vergunningen voor het storten van bagger bezwaar gemaakt.

De SAPG vreesde verder dat de baggerspecie gevaarlijke stoffen zou bevatten die schadelijk zijn voor de visstand in het natuurgebied 'Eemmeer, Gooimeer en IJmeer'.

 
Copyright © 2019 Stichting Antislib Platform Gooimeer (APG). Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Buienradar

Advertenties

Featured Links: